Εξοικονόμηση ενέργειας


ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΕ.

Οικονομία στην ενέργεια δεν σημαίνει στέρηση. Έχει υπολογισθεί ότι ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας που καταναλώνουμε (πάνω από 20%) σπαταλιέται χωρίς να μας προσφέρει το παραμικρό. Μπορούμε, υιοθετώντας μερικές μικρές καθημερινές συνήθειες να ωφελήσουμε και την τσέπη μας και το περιβάλλον.

  • Κάντε εξαέρωση στα σώματα του καλοριφέρ. Μην βάζετε πράγματα μπροστά ή επάνω τους που εμποδίζουν την θερμότητα να διαχυθεί.
  • Κλείστε χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα με μονωτικό υλικό, όπως αυτοκόλλητες ταινίες του εμπορίου ή σιλικόνη.
  • Χρησιμοποιήστε το εξελιγμένο σύστημα τηλεμετρίας της EFA ENERGY για να παρακολουθείτε την κατανάλωσή σας σε πραγματικό χρόνο, ώστε να δημιουργήσετε το προσωπικό σας «σενάριο κατανάλωσης» καθώς θα γνωρίζετε κάθε δραστηριότητα τι κατανάλωση επιφέρει ακριβώς.
  • Κάντε κάθε χρόνο συντήρηση στον λέβητα ή, αν είναι παλιάς τεχνολογίας, αντικαταστήστε τον με νέο, μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης.

Τηλεμέτρηση και εξοικονόμηση

Μετρώντας την κατανάλωσή σας σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεμετρίας από εδώ, μπορείτε να την εξορθολογίσετε, να διαπιστώσετε με αριθμούς πόσο κερδίζετε εφαρμόζοντας απλές αρχές μείωσης της σπατάλης και να διαμορφώσετε το προσωπικό σας «καταναλωτικό προφίλ» που θα ακολουθεί τις ενεργειακές σας ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.


Αντικατάσταση & συντήρηση λέβητα

Ένας λέβητας παλαιάς τεχνολογίας ή κακοσυντηρημένος συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης. Μεριμνήστε για την μέτρηση της απόδοσης του λέβητά σας και την συντήρησή του ή την αντικατάσταση του με λέβητα νέας γενιάς.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ