Κλιματισμός με φυσικό αέριο – Η οικονομική και πράσινη επιλογή

Ο κλιματισμός με χρήση φυσικού αερίου δεν είναι μία νέα μέθοδος. Υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια εξυπηρετώντας οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της διάδοσης του καυσίμου και στην Ελλάδα και των πολλαπλών ωφελειών από τη χρήση του, αποτελεί σταθερά αυξανόμενη επιλογή και για τους Έλληνες καταναλωτές. 

Η εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού με φυσικό αέριο δεν διαφέρει, ουσιαστικά, από εκείνη του συμβατικού κλιματισμού. Η διαφορά συνίσταται στο ότι η εξωτερική μονάδα, σε αντίθεση με εκείνη του συμβατικού κλιματιστικού χρησιμοποιεί ως κύριο καύσιμο το φυσικό αέριο.

Δεδομένων των κλιματολογικών συνθηκών στη χώρα μας, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες διαρκούν για έξι μήνες σχεδόν, η χρήση του κλιματιστικού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση θερμικής άνεσης στο σπίτι ή το χώρο εργασίας. Το φυσικό αέριο αποτελεί αφενός την οικονομικότερη επιλογή σε σχέση με τις άλλες μορφές ενέργειας αφετέρου, ως το καθαρότερο διαθέσιμο καύσιμο, ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες των ευαισθητοποιημένων καταναλωτών που η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος γι’ αυτούς αποτελεί άμεση προτεραιότητα.  Ο συνδυασμός αυτός καθιστά την επιλογή του φυσικού αερίου την ιδανική λύση για τον κλιματισμό της οικιακών ή επαγγελματικών χώρων.

Επιπλέον, συγκριτικά με τις λοιπές μορφές κλιματισμού, το φυσικό αέριο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη απόδοση δεδομένου ότι λόγω της λειτουργίας του δεν επηρεάζεται από τις εξωτερικές διακυμάνσεις θερμοκρασίας. Έτσι, δεν χρειάζεται να δουλεύει σε υψηλή ισχύ.
Τέλος, η αθόρυβη καύση αποτελεί ένα ακόμη πλεονέκτημα της χρήσης φυσικού αερίου έναντι των συμβατικών συστημάτων.

Αν, λοιπόν,  ψάχνετε για μία περιβαλλοντικά φιλική και ταυτόχρονα οικονομική λύση κλιματισμού του σπιτιού ή της επιχείρησής σας, τότε η επιλογή σας είναι ο κλιματισμός με φυσικό αέριο.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ