14 Ιουνίου – Εθελοντική Αιμοδοσία με την υποστήριξη της Efa Energy

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η ελληνική Εταιρεία Φυσικού Αερίου  Efa Energy σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό διοργανώνουν την Δευτέρα 14 Ιουνίου και ώρα 09:00 με 13:00 εθελοντική Αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo (δίπλα από το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).

Σε μία περίοδο ιδιαίτερα επιβαρυμένη, λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που επέφερε η πανδημία, οι ανάγκες για αίμα παρουσιάζονται αυξημένες και είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε με αίσθηση αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας.  Η Efa Energy, πάντοτε παρούσα σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, παροτρύνει όλους τους πολίτες που είναι σε θέση να συμμετέχουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ο κάθε αιμοδότης μπορεί να χαρίσει το αίμα που θα δωρίσει όπου αυτός επιθυμεί!

Σημειώνεται πως εάν κάποιος έχει νοσήσει από COVID 19 θα πρέπει να έχει παρέλθει διάστημα ενός μηνός από τα τελευταία συμπτώματα προκειμένου να είναι σε θέση να δώσει αίμα. Σε περίπτωση που κάποιος έχει έρθει σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα, μπορεί να αιμοδοτήσει μόνο εφόσον έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών και δεν έχει κανένα σύμπτωμα.

Όσον αφορά στο εμβόλιο του Covid 19, όποιος έχει εμβολιασθεί και δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα μπορεί να αιμοδοτήσει μετά από 48 ώρες. Σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε συμπτώματος, θα πρέπει να μεσολαβήσει μία βδομάδα από το πέρας των συμπτωμάτων του προκειμένου να μπορεί να αιμοδοτήσει.

Λόγω των μέτρων προστασίας και της αποφυγής συνωστισμού, η προσέλευση των αιμοδοτών είναι απαραίτητο να γίνεται με προκαθορισμένη ροή. Για τον λόγο αυτό, οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ακόλουθη πλατφόρμα ώστε να ορισθεί η ώρα προσέλευσης: https://forms.gle/QUr8sp17KdGtCMnE6

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ