Φυσικό αέριο και στο μαγείρεμα; Μα… φυσικά! 5+1 λόγοι να το προτιμήσετε!

Έχετε προσέξει ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες σεφ, στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο, επιλέγουν το μαγείρεμα σε εστίες φυσικού αερίου;
Είναι τυχαίο; Όχι, βέβαια!
Κι αυτό, γιατί τα πλεονεκτήματα της χρήσης εστιών και φούρνου φυσικού αερίου έναντι του ηλεκτρικού μαγειρείου είναι πολλά!

  • Άμεση ανταπόκριση θερμοκρασίας

Ένας από τους βασικούς λόγους, για τον οποίο οι επαγγελματίες μάγειρες προτιμούν τις εστίες φυσικού αερίου, είναι ότι μπορούν άμεσα, εύκολα και με ακρίβεια να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Αρκεί ένα γύρισμα του διακόπτη και η φλόγα αυξάνεται ή μειώνεται στη στιγμή, αυξάνοντας ή μειώνοντας παράλληλα τη θερμοκρασία. Έτσι, και ο χρόνος του μαγειρέματος συντομεύει, αφού δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς με τις ώρες να ζεσταθεί το σκεύος, αλλά και αποφεύγεται η περίπτωση να «χαλάσει» η συνταγή με την αργοπορημένη ανταπόκριση της θερμοκρασίας την ώρα που χρειάζεται.

  • Ομοιόμορφη διάχυση θερμότητας

Αντίθετα με τις ηλεκτρικές εστίες, οι οποίες απαιτούν χρήση σκευών με απόλυτα επίπεδους πάτους ώστε να διαχέεται ομοιόμορφα η θερμότητα σε όλη την επιφάνεια, οι εστίες φυσικού αερίου μπορούν να δεχτούν οποιοδήποτε σκεύος αφού η φλόγα δεν αφήνει κανένα σημείο του πάτου ακάλυπτο.

  • Περιορισμός της σπατάλης θερμότητας

Οι ηλεκτρικές εστίες εκπέμπουν περισσότερη θερμότητα από τις αντίστοιχες φυσικού αερίου, αυξάνοντας τη συνολική θερμοκρασία του σπιτιού. Επιπλέον, η όποια θερμότητα παράγεται από τη φλόγα στην εστία φυσικού αερίου, εξαφανίζεται άμεσα ταυτόχρονα με το σβήσιμο της φλόγας ενώ το ηλεκτρικό μάτι εξακολουθεί να παράγει θερμότητα για αρκετή ώρα μετά το σβήσιμό του.

  • Δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος

Μία διακοπή ρεύματος, όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο, μπορεί να σας αφήσει χωρίς φως, χωρίς τηλεόραση, χωρίς υπολογιστή ή θέρμανση αλλά σίγουρα όχι χωρίς φαγητό!

  • Οικονομία

Η αγορά μίας κουζίνας που λειτουργεί με φυσικό αέριο μπορεί να σας κοστίσει λίγο περισσότερο από μία ηλεκτρική αλλά, μακροπρόθεσμα, η οικονομία που θα επιτύχετε θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω!

  • Καθαρότερο καύσιμο

Οι κουζίνες φυσικού αερίου είναι περιβαλλοντικά φιλικές συσκευές αφού το καύσιμο που χρησιμοποιούν είναι ασύγκριτα καθαρότερο από τις εκπομπές αερίων που προκαλεί η παραγωγή ηλεκτρισμού.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ