Θέρμανση με Φυσικό Αέριο ή με Πετρέλαιο; Μία εξίσωση με εύκολη λύση!

Το κόστος της οικιακής θέρμανσης αποτελεί ένα σημαντικό μερίδιο στους μηνιαίους ή και ετήσιους προϋπολογισμούς κάθε νοικοκυριού. Ειδικά για περιοχές όπου οι χειμώνες είναι δριμείς και διαρκούν πολύ, το κόστος αυτό είναι αιτία έντονου πονοκεφάλου για κάθε σπιτικό. Η παράλληλη διατήρηση του κόστους θέρμανσης σε χαμηλά επίπεδα και της θερμοκρασίας σε υψηλά αποτέλεσε, διαχρονικά, μία δυσεπίλυτη εξίσωση. Μία εξίσωση, η οποία, ωστόσο, βρήκε τη λύση της με την καθιέρωση του Φυσικού Αερίου ως μέσου θέρμανσης στη θέση της παραδοσιακής χρήσης του πετρελαίου. Αν, πέρα από το θέμα της οικονομίας, προσθέσει κανείς και τα υπόλοιπα προτερήματα του Φυσικού Αερίου, τα οποία αφορούν ζητήματα άνεσης, ευκολίας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, τότε η επιλογή είναι μονόδρομος.

Ας δούμε, αναλυτικότερα, γιατί:

  • Το Φυσικό Αέριο είναι πολύ οικονομικότερο. Η οικονομία που προσφέρει, η οποία, ανάλογα με την κατανάλωση, μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 40% σε σχέση με το πετρέλαιο, αφορά όχι μόνο στην οικιακή χρήση -και στο πορτοφόλι κάθε οικογένειας, αλλά και στην επαγγελματική χρήση, εξοικονομώντας πόρους στον επαγγελματία.
  • Με το Φυσικό Αέριο κερδίζετε χώρο και καθαριότητα. Δεν χρειάζεστε δεξαμενή και, παράλληλα, απαλλάσσεστε από δυσάρεστες οσμές και υπολείμματα.
  • Το Φυσικό Αέριο προσφέρει ευκολία στη χρήση και ξεγνοιασιά. Δεν χρειάζεται να έχετε την έγνοια της ποσότητα καυσίμου που παραμένει στη δεξαμενή, να κάνετε εγκαίρως παραγγελία, να είστε παρών για την παραλαβή του, κλπ. Είναι πάντοτε διαθέσιμο τη στιγμή που θα το χρειαστείτε.
  • Με το Φυσικό Αέριο πληρώνετε όσο καταναλώνετε! Αντίθετα από το πετρέλαιο, για την παραλαβή του οποίου χρειάζεται να διαθέσετε προκαταβολικά ένα σημαντικό ποσό, η μέτρηση της κατανάλωσης του Φυσικού Αερίου υπολογίζεται σύμφωνα με την ένδειξη του μετρητή και η πληρωμή γίνεται, κάθε μήνα, μετά την κατανάλωσή του, διευκολύνοντας τη διαχείριση των οικονομικών του νοικοκυριού ή του επαγγελματία.
  • Το Φυσικό Αέριο εξυπηρετεί κι άλλες ανάγκες ενός νοικοκυριού, μειώνοντας την ανάγκη για πολλαπλές πηγές ενέργειας, οι οποίες μάλιστα είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες:
  1. Δίνει τη δυνατότητα συνεχούς παροχής ζεστού νερού, καταργώντας την ύπαρξη του θερμοσίφωνα και μειώνοντας την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος
  2. Mπορεί να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες κλιματισμού, κατά τη θερινή περίοδο, και με μεγαλύτερη, μάλιστα, απόδοση από τις συμβατικές συσκευές, εξοικονομώντας περαιτέρω ηλεκτρική ενέργεια
  3. Mπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, για μαγείρεμα
  • Το Φυσικό Αέριο είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Η καύση του Φυσικού Αερίου δεν αφήνει υπολείμματα. Η χρήση του συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων: Συγκρινόμενο με το πετρέλαιο, το Φυσικό Αέριο έχει σχεδόν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του θείου (SO2), λιγότερες εκπομπές μονοξειδίου του αζώτου (NO) κατά 30%, μονοξειδίου του άνθρακα (CO) κατά 50% και μικροσωματιδίων (MPs) κατά 70%. Ταυτόχρονα, μειώνονται οι εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όπως το διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 30% σε σχέση με την καύση πετρελαίου.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ